ISTORIJAT PORODICE UBOVIĆ

Želja da se sačuva predivan prirodni ambijent i istorija porodice Ubović potakla je vlasnika, Peru Ubovića, da vođen entuzijazmom i vizijom, uz pomoć i podršku porodice, stvori ili, bolje rečeno, sačuva od zaborava i zuba vremena, ovaj sunčani dragulj skriven zelenilom, koji je u porodici, i šire, poznat kao Sunčani brijeg, po kojem je pansion i dobio ime.

Po porodičnom predanju, porijeklo ove loze Ubovića vodi iz Crne Gore, odakle su se njihovi stari, još u 17. vijeku, došli u ove brdske predjele planine Lisina i prevoja Rogolji. Od pradjeda Jovičića, preko ostatka loze po muškoj liniji: Alekse, Petra i Nedeljka, do današnjeg nosioca porodičnog imena i osnivača Sunčanog brijega Pere, na ovoj zemlji vrijedno su radili i rade, privređuju, stvarajući, kao aktivni učesnici, viševjekovnu istoriju familije Ubović.

SMJEŠTAJ U SUNČANON BRIJEGU

Seosko domaćinstvo Ubović sastoji se od porodičnog imanja s kućom i okućnicom s kapacitetom za smještaj turista u sobama i zasebnom bungalovu.Sobe su čiste, dobro održavane i lijepo uređene, i omogućavaju prijatan boravak i spavanje, bez buke i uznemiravanja.U sklopu svake sobe nalazi se kupatilo, sve sobe su opremljene TV-om, imaju pristup besplatnom internetu, a zagrijavaju se zimi.

Nudimo vam smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnom bungalovu.

Postoji mogućnost proširenja smještajnih kapaciteta pomoćnim ležajevima, po potrebi.

Nudimo i mogućnost organizovanja manjih proslava, porodičnih okupljanja, prijateljskih druženja, jednodnevnog sunčanja i kupanja uz bazen, i sl.

Uz smještaj je obezbijeđen i prostran i siguran parking prostor s mogućnošću postavljanja kamp prikolica.

Kućni ljubimci su dobro došli.

Oznaka smještaja je s tri (3) zvjezdice.

HRANA U SUNČANOM BRIJEGU

Po želji, ujutro vam možemo poslužiti pravi domaćinski doručak, po izboru. Uz najavu i dogovor s domaćinom, možemo vm poslužiti i razne vrste pečenja i ribe iz vlastitog ribnjaka.

Našim gostima je na raspolaganju za korištenje i potpuno opremljena kuhinja s prostorom za ručavanje, a u sklopu kuhinje nalaze se i pecana (pekara) i sušara.

Za gurmane je obezbijeđeno posebno mjesto za roštilj ili pripremu kotlića, dok se za ljubitelje ribe može pripremiti šaran iz porodičnog ribnjaka.

AKTIVNOSTI U SUNČANOM BRIJEGU

Za ljubitelje prirode riječ je o pravoj ekološkoj oazi bogatoj biljnim i životinjski svijetom i čistim vazduhom, a za okorjele gradske tipove tu je mogućnost uživanja u etno ambijentu nadomak gradskoj vrevi na koju su navikli, prvi susret i upoznavanje s prirodom uz sve pogodnosti savremenog života.

Cjelodnevni odmor možete započeti šetnjom ili posluženjem u hladovini preko sto godina stare bukve a dalje nastaviti sunčanjem uz bazen, kupanjem u bazenu, čitanjem ili izležavanjem na sunčanom brijegu, pomaganjem u bašti baki Ilinki ili u muži koza i pripremi domaćeg kozjeg sira.

Za ljubitelje aktivog odmora tu su trim staza opremljena spravama za vježbu na otvorenom, šetnja obližnjim obroncima planine Lisina, odlazak na jezero Balkana i ribolov, skupljanje ljekovitih trava i gljiva, uživanje u lokalnim običajima i tradiciji.

POZDRAV IZ SUNČANOG BRIJEGA

Ukoliko ste istinski zaljubljenik u prirodu ili vam je jednostavno dosadilo da je oko vas sve prekriveno betonom; želite da zastanete, osjetite, oslušnete, pomirišete svijet oko sebe; popijete kafu u običnom dvorištu, u hladovini drveća dok oko vas sve puca od života: zuji, bruji, treperi, diše, leti; bez gužvi, sudaranja s ljudima, zvonjave telefona, glasne muzike, buke saobraćaja, posjetite nas.

Sunčani brijeg, mjesto gdje je sve onako kako jeste, jednostavno, ugodno, prirodno a mami da dođete opet.

Lijep i ugodan boravak na našem imanju želi vam familija Ubović!